U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loaded fries met stoofvlees

30 min bereidingstijd
2 uur stoven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Wavy Blends Garlic & Herbs (600 g)
  • 800 g sukadelappen
  • 2 rode uien
  • 25 g roomboter
  • 1 flesje (Limburgs) donker bier (330 ml)
  • 1 el stroop
  • 1 el azijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 250 g spruiten
  • 200 g haricots verts
  • Cress of fijngehakte peterselie

Bereiding:

  • Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Snipper de uien grof.
  • Smelt in een braadpan de boter. Fruit de uien 2 minuten. Bak het vlees 5 minuten mee. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg de stroop, de azijn en de laurierblaadjes toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan.
  • Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt in 2 uur gaar. Maak intussen de groenten schoon.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spruiten in 8-10 minuten en de haricots verts in 4 minuten in water met zout beetgaar.
  • Schep de Wavy friet op een schaal. Verdeel er de groenten en het stoofvlees over. Garneer met de cress of peterselie.
  • Kruidige friet met stoofvlees is een allemansvriend voor de feestdagen. Maak het stoofvlees 1 tot 2 dagen eerder: zo heb je je handen vrij én smaakt het nog lekkerder. Garneer met feestelijke cress of fijngehakte peterselie.
  • Tip: Serveer er nog een frisse salade van kropsla met honing-vinaigrette bij.

Benodigd product

Benodigd product: Wavy Blends Garlic & Herbs

Voedingswaarden per persoon

  • 720 kcal
  • 25 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 69 g koolhydraten
  • 49 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen